Центр Культури Вина Шабо

Центр Культури Вина Шабо

Південь України славиться родючими землями, основним символом яких є виноградна лоза. Центр виноробства знаходиться в сусідньому від курорту Затока – за 5 км. Екскурсія в Шабо не тільки розширить знання про культуру, технології виноробства в краї. Але дозволить закріпити знання на смак. Після екскурсії проводиться дегустація вин. На території є фірмовий магазин, в якому можна прикупити вина, що сподобався, на подарунок.

У 2009 р. компанія “Шабо” урочисто відкрила Перший в Україні “Центр культури вина ШАБО”, головною метою якого є підвищення культури споживання шляхетних напоїв. “Центр культури вина ШАБО” розташований безпосередньо на місці виробничого комплексу компанії “Шабо”, в одному з найдавніших виноробних регіонів Європи, традиції якого було закладено ще в античні часи. Це єдиний в Україні культурний центр, що поєднує діюче високотехнологічне підприємство, старовинні винні підвали, дегустаційний зал, експозиції сучасного скульптурного та архітектурного мистецтва, а також унікальний музей вина та виноробства. На базі “Центру культури вина ШАБО” успішно відбуваються заходи, спрямовані на підвищення культури споживання благородних напоїв, популяризацію здорового способу життя серед молодого покоління та на зміцнення української родини. “Центр культури вина ШАБО” є частиною просвітницької місії компанії “Шабо”: пробуджувати у людях повагу до вина як багатовікової національної традиції, виховувати усвідомлення того, що вино – це не лише шляхетний напій, це світова історія виноробства, частина культурної спадщини народу України. Знання історії виноградарства та виноробства дозволяє отримувати задоволення від вживання вина та з розумінням насолоджуватися кожним ковтком благородного напою. Унікальний об’єкт, “Центр культури вина Шабо”, вже включений комісією Ради Європи до туристичної карти європейських винних маршрутів. Високо оцінили проект і в Україні: навесні 2009 року, на професійному туристичному конкурсі “Чорноморська перлина”, він був удостоєний найвищої нагороди у номінації “Найкращий інноваційний проект”, а у 2010 році – отримав “Золоту зірку” у номінації “Найкращий проект розвитку регіонального” туризму”.

Ми запрошуємо всіх бажаючих відвідати унікальний «Центр культури вина Шабо» та поринути у захоплюючий світ вина та виноробства.

You may also like

Leave a Reply